mercredi 20 avril 2011
ROCAMONDE: "ENDEBLE GUIÓN Y BOCHORNOSAS PRESENTACIONES EN LOS MESTRE MATEO"
A gala dos Mestre Mateo entretívome, pero a Teresa Rocamonde, non. Denúnciao na revista AG: [(...)Otros, sin embargo, supieron entonar el “mea culpa”; fue el caso del productor Farruco Castromán, que pidió “más unión entre los productores” ante el asentimiento de quienes saben que no todo pasa por los despachos de San Cayetano. Fue casi la única autocrítica en una noche marcada por el tedio abrumador de una gala interminable y reiterada nostalgia a que “cualquier tiempo pasado fue mejor”, un mensaje cuya repetición es... [Lire la suite]
mercredi 20 avril 2011
SERRA I FABRA: 40, 400, 10.000.000
SERRA I FABRA, en Ciberanika: [Acabo de escribir mis memorias literarias. En 2012 se cumplen cuarenta años de mi primer libro, cuatrocientos libros y diez millones de ejemplares vendidos. Como son números muy redondos y el año que viene es el aniversario saldrán mis memorias. Pero no habrá cotilleos musicales. Es más, todos mis libros uno por uno, cuándo los he hecho, cómo los he hecho, por qué los he hecho y al principio algo de mi vida, cómo empecé a escribir y por qué escribo.]
mercredi 20 avril 2011
O KARAOKE DE JANIS JOPLIN E GUILLERME VÁZQUEZ
A Janis Joplin faille moito chiste escoitar as alocucións ás masas de Guillerme Vázquez. “Ten unha voz fantástica. E ese señor non canta?”, adoita preguntar. Non, Janis, é un líder político, explícolle. “Ese vozarrón áspero daría moito xogo con algunhas das miñas cancións”, insiste ela. A cantante descubriu ao voceiro do BNG no Telexornal porque ten unha asistenta de Mugardos que lle limpa a habitación do centro de desintoxicación para alcohólicos onde vive agora. Non vou indicar as coordenadas por respecto. A limpadora aproveita o... [Lire la suite]
mercredi 20 avril 2011
A LIGA DAS ESTRELAS MIRA A LATINOAMÉRICA
A revista Restaurant volveu fixar onte a clasificación da liga das estrelas, que ficará inamovible durante un ano. No máis destacado da canonización volve estar Redzepi, que ten ao seu seareiro Aduriz dous postos por detrás. A publicación premia o hiperlocalismo en contra dos que pensamos que a cociña é viaxe e experiencia.O de Errenteria é o derradeiro elo da Historia da Innovación Vasca, representada tamén por Arzak (8º) e por un sorprendente Arguinzoniz (50º), que se sitúa na elite manexando un asador. A listaxe está... [Lire la suite]