Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
O CABARET VOLTAIRE. Seit 2005.
23 février 2013

ANDARIEGO ENGRASADOR

horse_team

No meu imaxinario, situei o vendedor de carne equina de par do oficio que Antonio Álvarez Solís chamaba en 1966 andariego engrasador e agora sei polo xornalista Xavier Colás que se coñecía como sustanciero nos lugares de Castela A Nova que percorría. O sustanciero avanzaba polas rúas detidamente, parando de casa en casa. Adentrábase ata a cociña e, diante da pota de sopa ou caldo ao lume, quitaba un óso de xamón ou de vaca do que termaba un cordel. Mollaba o bendito anaco graxento durante uns minutos e marchaba para a vivenda contigua.

Artigo completo en Galiciaé

Publicité
Publicité
Commentaires
O CABARET VOLTAIRE. Seit 2005.
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Newsletter
2 abonnés
Visiteurs
Depuis la création 303 416
Publicité